Woonmarkt Overbetuwe

27-08-2014 13:20

Geachte dorpsraden en wijkplatforms,

 

Misschien heeft u het al gelezen op onze gemeentesite of twitter: zaterdag 27 september vindt de tweede Woonmarkt Overbetuwe plaats.

Deze markt vindt plaats van 11:00 tot 15:00 in de hal van het gemeentehuis in Elst. Natuurlijk bent u van harte welkom. Ook nodig ik u uit om deze boodschap voort te zeggen aan iedereen die binnen onze gemeente woont of wil wonen!

 

Voor onze inwoners

In de huidige woningmarkt is alle beweging welkom. Met de woonmarkt bieden we onze inwoners zoveel mogelijk informatie over wonen op één moment en onder één dak. Dit kan gaan over de mogelijkheden om een woning te kopen, te huren , verkopen of te verbouwen en alles wat daarbij komt kijken. De woonmarkt maakt contact met bijvoorbeeld een makelaar, hypotheekadviseur of aannemer voor bezoekers laagdrempelig. Zij staan er voor gratis en vrijblijvend advies.

 

Door onze partners in wonen

Aan de woonmarkt nemen circa 20 deelnemers deel (de inschrijving is nog niet gesloten er zijn nog enkele plaatsen vrij). Dit zijn o.a. ontwikkelaars, makelaars, banken, hypotheekadviseurs, een notaris, architect en aannemer.

Een complete lijst is te vinden op onze website www.overbetuwe.nl/woonmarkt.

 

Programma

Naast de markt organiseren we een aantal korte lezingen:

- Hypotheek advies door Rabobank;

- Verkoop succesvol door makelaar HETWoonhart;

- Wat doet de notaris voor mij? door Notarissen Elst;

- Zonne-energie voor particulieren door het Klimaatbureau Overbetuwe i.s.m. Frank Zegers ;

- Mogelijkheden voor starters door SvN starters leningen

 

Verder informeren we bezoekers vanuit de gemeentestand ook over de mogelijkheden voor startersleningen en de subsidieregeling energiebesparende maatregelen. Op een kaart wordt ook nog een overzicht van alle nieuwbouw projecten in de gemeente gepresenteerd. Dit jaar staat de woonmarkt in het teken van woningaanbod, energiebesparing en verbouw. De woonmarkt sluiten we feestelijk af met een verloting. Eén van de producten die verloot gaat worden is een notariële acte.

Een gevarieerd programma dus met voor ieder wat wils.

 

Meer actuele informatie is te vinden op de website www.overbetuwe.nl/woonmarkt of via twitter (@WoonmarktOB) en Facebook (Woonmarkt-Overbetuwe).

 

Met vriendelijke groet,

 

Astrid Berns

Beleidsmedewerker Wonen

Team Beleidsrealisatie

 

Gemeente Overbetuwe

Postadres:

Postbus 11

6660 AA Elst

Bezoekadres:

Europaplein 1

6673 BT Andelst

 

T 0481 362 300

E a.berns@overbetuwe.nl

I www.overbetuwe.nl