Buurtverbinders Onsoverbetuwe vieren eerste lustrum

25-10-2021 13:29

Buurtverbinders Overbetuwe vieren hun 1ste lustrum.

 

Wat begon als een burgerinitiatief is uitgegroeid tot een onlineplatform, waar op èèn plek alles te vinden is wat er in de Overbetuwe te doen is.

Het moest een onlineontmoetingsplek worden voor alle bewoners, organisaties, bedrijven en natuurlijk de gemeente.

Hieruit is de Stichting Buurtverbinders Overbetuwe ontstaan.

Ook zorgde deze stichting er voor dat OnsOverbetuwe.nl werd geboren, met als doel dat de buurtbewoners elkaar weer leren kennen. Iedereen kan een profiel aanmaken op de site, dit is geheel gratis. Met dit profiel kun je actief deelnemen op de site, door bv een leuke berichtje te plaatsen, een advertentie, een hulpvraag, kortom er is van alles mogelijk.

Maar wie zijn nu de buurtverbinders?

Momenteel hebben we 5 buurtverbinders. Marjon in Andelst, Mieke in Valburg en Bernadette, Christine en Elly in Elst.

Het liefst zouden we in alle 11 kernen een buurtverbinder willen hebben. Zodat alle kernen actief  betrokken zijn bij onsoverbetuwe.nl.

Mensen die samen met ons en onze bakfiets meegaan op onze kernentocht waar we ons aansluiten bij activiteiten die op dat moment in een dorp plaatsvinden. De mensen kunnen  

dan bij ons terecht voor een (gratis) kopje koffie of thee en een praatje. Graag maken we de mensen wegwijs binnen Onsoverbetuwe.nl. We staan open voor de verhalen van de mensen over hun ervaringen van en over hun dorp.

Om nieuwe bewoners van de Overbetuwe welkom te heten, organiseren we 2 keer per jaar een high tea om elkaar vast een beetje te leren kennen en te helpen met setttelen. Ook de goodiebag, die gevuld is met info en kleine attenties helpt hierbij.

Veel van de ondernemingen en instellingen vind je ook terug op de sociale kaart op onsoverbetuwe.nl. Ook kun je kijken of een gebouw toegankelijk is voor rolstoel / rollator / kinderwagen en of er een gehandicaptentoilet is .Wij als buurtverbinders nodigen jullie graag uit om eens een kijkje te nemen op het platform onsoverbetuwe.nl

Mocht en jullie nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via contact@onsoverbetuwe.nl of maak een afspraak met een van de buurtverbinders.

Met onsoverbetuwe.nl maken wij het samen voor iedereen leuker.

Op de foto:

Vooraan: Bernadette en Marjon

Achteraan: Elly, Mieke en Christine